AMSTERDAM - Lady Gaga zit niet te wachten op een likje Baby Gaga. De excentrieke zangeres heeft in een brief naar het Londense café The Icecreamists laten weten dat ze niet geassocieerd wil worden met het moedermelkijs. 

Gaga vindt dat de naam van het ijs te veel lijkt op de hare en dreigt met juridische stappen.

In de brief rept Lady Gaga volgens de Britse krant The Guardian over een 'misselijkmakend' product. Matt O'Connor, eigenaar van The Icecreamists, staat perplex.

"Dit komt van een vrouw die de neiging heeft rottend vlees te dragen", verwijst de ijsmaker naar de vleesjurk die Lady Gaga in september droeg naar de MTV Video Music Awards. "Onze klanten zijn tenminste nog in leven als ze bijdragen aan onze kunst."

Verkoop

The Icecreamists verkocht sinds eind februari ijs dat is gemaakt van moedermelk, vermengd met vanille en citroen. De Britse voedsel- en warenautoriteit bepaalde eerder deze week echter dat de verkoop gestaakt moet worden omdat de lekkernij mogelijk schadelijk is voor de volksgezondheid.

Lady Gaga noemt het ijsje niet alleen 'misselijkmakend', ook vindt ze dat haar naam en bekendheid wordt misbruikt.

"Als iemand die alles uit de popcultuur heeft gerecycled om haar eigen look, muziek en video's te maken, zou ze haar standpunt misschien moeten heroverwegen", reageert O'Connor. "Bovendien, hoe kan ze het woord gaga claimen? Het is al sinds mensenheugenis het eerste woord dat uit de mond van een baby komt."