AMSTERDAM - Jan Smit, Jan Kooijman en Dan Karaty zijn uit de kleren gegaan voor Bridget Maasland. De presentatrice heeft de heren bijna naakt laten poseren met een hond voor haar nieuwe kalender.

"Het gaat om ietwat suggestieve foto's met een vette knipoog."

Mogelijk lieten ook Chris Zegers, Jim Bakkum en Sebastiaan Labrie hun broek zakken voor de presentatrice, schrijft het AD zaterdag. "Maar wat bedekt moet blijven, blijft bedekt", belooft een woordvoerder van Dutchypuppy.

De opbrengst van de kalender komt ten goede aan Maaslands stichting voor straat- en zwerfhonden. Sommige BN'ers gingen tijdens de fotoshoot verder dan anderen. "Vooral Dan Karaty gaat tamelijk ver, de rest houdt het netjes."

Mogelijk is ook Johnny de Mol uit de kleren gegaan. Ten tijde van de fotoshoot had hij nog een relatie met Bridget. In 2007 poseerden bekende Nederlandse dames als Renate Verbaan, Ellemieke Vermolen en Bettina Holwerda als pin-up voor Maaslands stichting.

Die kalender was in no time uitverkocht. De pikante poses van de mannelijke BN'ers zijn vanaf september te bewonderen, dan ligt de nieuwe kalender in de winkelschappen.