AMSTERDAM - Realityshow Secret Story dreigt van de buis te verdwijnen wegens tegenvallende kijkcijfers. Als het aantal kijkers binnen drie weken niet toeneemt, grijpt Net 5 hard in.

"Dan moeten we het programma verplaatsen of misschien wel afkappen", zegt zenderbaas Alphons Martens zaterdag in het AD.

Voor de eerste aflevering van Secret Story op 13 februari bleven nog een half miljoen mensen thuis. Daarna zakten de kijkcijfers snel in.

De Net 5-variant op Big Brother trekt geregeld onder de tweehonderdduizend kijkers. Martens zegt de afgelopen dagen 'meerdere spoedoverleggen' te hebben gevoerd over de zeer geringe belangstelling voor het realityprogramma.

Vijftien kandidaten met ieder een geheim werden in februari opgesloten in een villa in Portugal. De deelnemers kunnen geld verdienen door elkaars geheim te achterhalen. Secret Story is voor SBS Nederland de grootste productie van de afgelopen jaren.

Om de show binnen te halen, heeft Net 5 een aantal Nederlandse dramaseries moeten schrappen. Zo kreeg De Co-assistent met Hanna Verboom geen vijfde seizoen en werd ook een streep gehaald door S1ngle en Floor Faber.