MUMBAI - Een brand in een sloppenwijk in de Indiase metropool Mumbai heeft de woning verwoest van Rubina Ali, het meisje dat de rol speelde van Latika in de succesfilm Slumdog Millionaire. Dat meldden media in India zaterdag.

De film, in 2009 onderscheiden met acht Oscars, gaat over Jamal Malik, een Indiase jongen uit een sloppenwijk die in een televisiequiz miljonair kan worden.

De 15 miljoen dollar kostende film bracht wereldwijd meer dan 377 miljoen dollar op. Rubina Ali speelde de jongste versie van Latika, de geliefde van Jamal.

De actrice, die in januari twaalf jaar werd, stond op het punt om te verhuizen naar een luxe appartement. Azharuddin Mohammed Ismail, die de jongste Jamal speelde en eveneens in Mumbai woont, verruilde dezelfde sloppenwijk in 2009 al voor een veel betere woning.

Honderden dakloos

Diverse media, waaronder dagblad The Hindu, meldden zaterdag dat honderden mensen net als Rubina Ali dakloos zijn geraakt door de brand. Die brak vrijdagavond uit in Garibnagar, een verzameling krotwoningen bij een treinstation. Drie mensen raakten gewond.

Rubina Ali, die acht jaar oud was ten tijde van de filmopnamen voor Slumdog Millionaire, zei alles te zijn verloren tijdens de brand. In de eenkamerwoning van haar familie lagen onder meer foto's die van haar en andere castleden waren genomen tijdens de uitreiking van de Oscars in Los Angeles in 2009.

Fonds

Danny Boyle, de Britse regisseur van Slumdog Millionaire, beloofde in het verleden dat de jonge acteurs goede scholing, woningen en andere voorzieningen zouden krijgen. Daarvoor werden een stichting en een fonds opgericht.

De vader van Ali stelde eerder dat de stichting te weinig geld beschikbaar stelde om een acceptabel onderkomen te kopen. Hij kwam na het uitbrengen van de film ook in het nieuws toen hij werd gearresteerd omdat hij zijn dochter zou hebben willen verkopen voor omgerekend 290.000 dollar.

Brand in sloppenwijk