AMSTERDAM - Linda de Mol vindt dat ze op dit moment een beetje aan de stevige kant is. "Ik ben helaas voor mijn doen nu topzwaar, maar heb eigenlijk nu de gemiddelde maat van 65 procent van de Nederlandse vrouwen", zegt de presentatrice in Libelle.

Uiterlijk is belangrijk voor De Mol, maar minderen met eten is desondanks niets voor haar, zo zegt ze in het tijdschrift.

"Ik houd van eten, ik vind het gezellig en ik geniet ervan. Een zaterdagavond zonder kaasjes, chips en nootjes, ik vind er niets aan."

Volgens De Mol schommelt haar gewicht regelmatig. "Soms merk ik dat ik zin heb in slank zijn en soms wil ik gezelligheid. Ik heb een enorm spierenpakket, maar er zit een laagje vet overheen waardoor je het niet ziet. Ik heb het lang vervelend gevonden, maar ik begin het steeds meer te accepteren."

Probleemplekken

Liposuctie zou voor De Mol geen optie zijn. "Dan zou ik eerst moeten afvallen om de probleemplekken te zien en als ik afval, heb ik die helemaal niet."

Wel heeft de presentatrice regelmatig aan haar uiterlijk gesleuteld, geeft ze eerlijk toe. "Ik heb mijn oren laten doen, een beugel gehad, mijn ogen zijn gelaserd en gelift en ik laat mijn rimpels wel eens weghalen. Daar kun je alles van vinden, maar ondertussen sta ik wel elke maand met mijn kop op een blad."

Facelift

Een facelift ziet De Mol niet zitten. "Van alle dingen die ik heb laten doen, heb ik dagelijks lol, maar een operatie is wel een different cookie."

De Mol is binnenkort te zien in Gooische Vrouwen - De Film. Deze gaat op dinsdag 8 maart in première.