AMSTERDAM - Bas Muijs is verlost van een bedrieger op Facebook. De 34-jarige acteur, die vanaf april te zien is in de romantische film Stiletto's, had last van een man die zich op de sociale netwerksite voor hem uitgaf.

"Maanden geleden maakte iemand een account aan met mijn naam, foto en persoonlijke gegevens erbij", vertelt Muijs in het AD.

"Vervolgens begon die persoon nepberichten rond te sturen." De oplichter schreef onder meer dat hij zijn telefoon was verloren en dat iedereen zijn nummer opnieuw moest sturen.

"Veel van mijn echte vrienden en collega's reageerden daarop", zegt de acteur. "Ze hadden niet in de gaten dat iemand zich voor mij uitgaf."

Zeer slecht

De bedrieger zette ook zwaarmoedige berichten op Facebook. "Dat het zeer slecht met mij ging en zelfs dat ik overwoog uit het leven te stappen", vertelt Muijs. "Ik heb van die toestand soms geen oog dicht gedaan."

De acteur wilde aangifte gaan doen, maar dat was niet meer nodig. "Hij is gestopt. Maar als hij weer begint, sleep ik hem direct voor de rechter."