AMSTERDAM - Eva van de Wijdeven heeft het soms zwaar te verduren tijdens naaktscènes. De 26-jarige actrice heeft geen problemen met functioneel bloot, maar de opnames van dergelijke scènes vallen haar soms zwaar.

"Ik speel er wel doorheen, maar van binnen ben ik dan in paniek", aldus de actrice.

"Ik ga niet met plezier uit de kleren, maar functioneel naakt zoals in A'dam-E.V.A. is zeker bespreekbaar", vertelt Van de Wijdeven.

Ze speelt de rol van naamgenoot Eva in de nieuwe serie, die zich afspeelt in Amsterdam. Haar tegenspeler is acteur Teun Luijkx.

"Wat Teun en ik allebei naakt moesten doen in deze serie, dat was gewoon briljant. Dat moest naakt, want daardoor was die scène juist zo geestig en zo mooi. En dan is het gewoon uit de kleren en gaan met die banaan."

Presteren

Soms raakt Van de Wijdeven plotseling in paniek als ze bloot op de set staat. "Alles gaat goed en dan uit het niets komt er een soort van besef van: ik moet nu presteren. Ik kan daar geen vat op krijgen."

Qua uiterlijk heeft de actrice naar eigen zeggen weinig onzekerheden. "Maar als je jezelf blootgeeft, stel je jezelf kwetsbaar op. Want iedereen heeft z'n kleding aan en jij staat daar naakt. Dat is meer iets wat je in je hoofd onzeker maakt. Het is niet dat ik me schaam voor mijn lichaam."

Eva van de Wijdeven