AMSTERDAM - Mariah Carey schaamt zich voor het feit dat ze heeft gezongen voor de familie Kaddafi. De zangeres gaf twee jaar geleden een optreden voor de familie van de Libische dictator, waarvoor ze een miljoen dollar ontving.

"Ik was heel naïef en ik wist niet voor wie ik zou optreden", verklaart Carey. "Ik vind het vreselijk en schaam me dood. Dit is een les voor alle artiesten."

Een groot aantal muzikanten, onder wie Beyoncé, Usher en Nelly Furtado, trad de afgelopen jaren op voor de familie Kaddafi, en ving daar enorme sommen geld voor. "We moeten beter opletten en onze verantwoordelijkheid nemen", vindt Carey.

Volgens een woordvoerder, die niet wilde zeggen hoeveel Carey kreeg voor het bewuste optreden, heeft de zangeres de afgelopen jaren 'miljoenen' gedoneerd aan goede doelen. "Mariah doneert al jaren veel tijd en geld aan goede doelen, en dat blijft ze doen."

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez zou hebben geweigerd op te treden op feestjes van Kaddafi of diens zoons. Dit berichtte The Hollywood Reporter donderdag. De zangeres van Puertoricaanse komaf zou een aanbod van 2 miljoen dollar voor een optreden hebben afgeslagen.

Andere Noord-Amerikaanse sterren lieten zich wel strikken onder wie Beyoncé, Mariah Carey en Nelly Furtado. De Canadese Furtado heeft begin deze week laten weten een miljoen dollar die ze bij de Kaddafi's verdiende, weg te geven aan goede doelen. Ze trad in 2007 45 minuten op voor de Kaddafi's en hun gasten in een hotel in Italië.