AMSTERDAM - Floortje Dessing (40) denkt in de toekomst geen kinderen meer te krijgen. "Ik heb niet eens een kandidaat. En zodra ik die heb, ben ik bijna te oud."

Dit zegt de presentatrice in een interview met het tijdschrift Flair.

Volgens Dessing hebben kinderen bovendien behoefte aan twee dingen: regelmaat en rust.  "Als ik iets niet kan bieden is het dat", zegt ze.

Realistisch

"De rammelende eierstokken zijn aan me voorbij gegaan", gaat de presentatrice verder. "Ik houd de deur natuurlijk nog wel op een kier, maar ik moet realistisch zijn."

De relatie van de presentatrice liep vorig jaar na tweeënhalf jaar  op de klippen. Haar ex, een Italiaan, trok het leefritme van Floortje niet ondanks dat hij zelf ook veel op reis was.

"Het bleek toch too much. Uiteindelijk wilde hij veel meer tijd samen doorbrengen. Als ik in Nederland was, wilde hij me voor zichzelf, terwijl ik ook mijn vrienden en familie wilde zien."

Aanpassen

"Ik investeerde in onze relatie, wilde me aanpassen, maar mijn baan opgeven? Het leukste werk van de wereld? Nee. Daar zou ik geen vrolijker mens van worden."

Ondanks haar vele reizen heeft ze nog wel hoop op een nieuwe relatie. "Ik weet zeker dat ik ooit tegen iemand aanloop die net zo leeft als ik. Maar kinderen, dat zie ik niet meer gebeuren."