AMSTERDAM - De herfst-wintercollectie van Dior wordt vrijdag gepresenteerd in Parijs, ondanks het ontslag van John Galliano. De hoofdontwerper werd dinsdag door het Franse modehuis de laan uitgestuurd wegens het maken van antisemitische opmerkingen.

Dior heeft woensdag bekendgemaakt zich volledig te richten op de presentatie en weigert commentaar te geven op de vraag wie Galliano gaat vervangen. De ontwerper is veertien jaar in dienst geweest bij het modehuis.

De 50-jarige Galliano werd vorige week in Parijs gearresteerd na het maken van antisemitische opmerkingen tegen een joodse vrouw en haar Aziatische vriend. Kort daarna dook een filmpje op waarin de ontwerper 'Ik hou van Hitler' zegt.

Collega-ontwerper Patricia Field, de vrouw achter de creaties in de tv-serie Sex and the City, neemt het op voor Galliano.

In een interview met modekrant Women's Wear Daily stelt ze dat zijn gedrag slechts 'theater' en een 'klucht' is geweest. "Maar mensen in de modewereld herkennen dat er niet in", zegt Field. "Opeens kennen ze hem niet meer."