AMSTERDAM - Nu Christian Bale de Oscar voor beste bijrol in ‘The Fighter’ in ontvangst heeft mogen nemen, hoopt zijn moeder Jenny op een verzoening. De acteur heeft al bijna drie jaar geen contact meer met zijn familie.

Jenny (63) vindt het vooral moeilijk dat zij haar zoon niet kon bijstaan tijdens de prestigieuze uitreiking van de Academy Awards.

“Ik zag andere sterren met hun moeders en werd daar erg verdrietig van. Ik had zo graag aan zijn zijde gestaan. Ik hoop dat deze Oscar ons weer bij elkaar brengt. De hele familie is zo blij voor hem. Hij verdient deze prijs echt”, vertelt ze aan de Britse krant The Sun.

Knuffel

“Ik zou zo graag willen dat Christian nu binnen kwam lopen. Ik zou hem een dikke knuffel en een zoen geven en de afgelopen drie jaar gewoon vergeten. Ik weet niet waarom hij dit doet.”

De vete tussen Bale (37), die dochter Emme (5) heeft met zijn vrouw Sibi, en zijn familie begon toen moeder Jenny, zijn zus Sharon (43) en haar drie kinderen voorafgaand aan de première van ‘The Dark Knight’ in juli 2008 naar zijn hotelkamer kwamen.

Het onderonsje begon gezellig, maar volgens Jenny veranderde het humeur van haar zoon snel en werd hij agressief. Voordat hij zijn familie uit zijn kamer gooide, zou de acteur zijn moeder en zus een duw hebben gegeven. Sharon diende daarop een aanklacht tegen hem in, die later werd ingetrokken.

Excuses

Ondanks haar verdriet ziet Jenny, die haar zoon altijd verjaardags- en kerstkaarten is blijven sturen, geen reden om haar excuses aan te bieden voor het incident.

“Sharon heeft het hem nooit vergeven dat hij haar kinderen overstuur maakte. En hij vergeeft het haar niet dat zij de politie belde. Als ik zelf iets verkeerd zou hebben gedaan, zou ik mijn excuses wel aanbieden. Maar ik heb echt geen idee waarom het zo ver heeft kunnen komen”, aldus Jenny.

Christian Bale tijdens de Oscars