AMSTERDAM - Wibi Soerjadi is opnieuw getroffen door groot lichamelijk ongemak. De 40-jarige pianist heeft een werkbezoek aan Italië moeten afzeggen vanwege ernstige pijn in zijn rug. Soerjadi kampt met ischias, een vorm van zenuwpijn in de rug.

De pianist had last van ernstige pijn in zijn rechterbeen, waarna hij de huisartsenpost raadpleegde. Een arts constateerde dat er druk stond op de zenuwen in zijn rug, wat kan leiden tot hevige pijn in de achterkant van een been. "Kan nauwelijks lopen of liggen", twittert Soerjadi.

Italië

Als gevolg van de aandoening heeft de musicus zijn reis naar Italië moeten afzeggen. "Italië afgezegd. Zo zonde, mooie Fazioli's", schrijft de pianist. Soerjadi zou met een bevriende pianoleverancier vleugels van het bekende merk Fazioli testen.

Zijn verjaardagsconcert op zondag loopt vooralsnog geen gevaar. "Hij verwacht donderdag weer beter te zijn", vertelt zijn manager.

Doofheid

In 2009 werd Wibi getroffen door plotselinge doofheid. De tijdelijke aandoening was een ramp voor de virtuoze pianist, omdat hij zijn werk niet meer goed kon uitoefenen. Tijdens die periode componeerde hij veel muziek. Inmiddels heeft hij zijn volledige gehoor weer terug.