AMSTERDAM - De acteurs van Two and a Half Men krijgen een financiële vergoeding voor de afleveringen die niet doorgaan door hoofdrolspeler Charlie Sheen.

De makers van de serie besloten om het achtste seizoen niet af te maken in verband met de uitspattingen van Sheen. Producent Warner Bros besloot alle medewerkers toch deels uit te betalen.

Sheen noemde het gebaar 'een begin'. "Blijkbaar loont mijn inzet, maar ik slaap niet voordat ze alle acht aflevering doorbetalen."

Steun

Sheen bood al eerder alle medewerkers aan hun misgelopen loon te betalen. Hoe zijn collega's over de zaak denken, weet Sheen niet. "Ik kan hen bellen, maar ik zou het ook waarderen als zij iets van zich laten horen", zei hij in het programma Acces Hollywood. "Het zou fijn zijn om iemands steun te krijgen."

Sheen liet zich afgelopen dagen zeer negatief uit over de makers van Two and a Half Men. Hij vindt de beslissing om eerder te stoppen belachelijk.

Zijn openlijke commentaar op de show, in combinatie met zijn zoveelste afkickpoging, was voor de producenten juist de reden om het programma eerder af te blazen.

Seizoen 9 en 10

Ondanks dat hij producent Chuck Lorre 'niets dan pijn' toewenst, ziet Sheen een negende en tiende seizoen van Two and a Half Men wel zitten. De loonsverhoging die hij eerder vroeg, drie in plaats van twee miljoen dollar per show, heeft hij weer ingetrokken, vertrouwde Sheen CNN-presentator Piers Morgan toe. "Dat was stom."

Een vervanger voor Sheens rol, die van Charlie Harper, is wat hem betreft geen optie. Op geruchten dat acteur John Stamos Sheen zou vervangen, reageerde hij afwijzend. "Ik vind hem geweldig, maar hij heeft niet wat ik heb en de serie zou niets worden als hij erin zit", zei hij. "Sorry, dat is de waarheid."