AMSTERDAM - Mark Wahlberg heeft een heftig verleden gehad, en het lukt hem nog steeds niet helemaal om dat van zich af te schudden. Zo weerhoudt zijn zware jeugd hem van teveel positiviteit, onthult de 39-jarige acteur deze maand in Playboy.

"Ik blijf iemand die immer hoopt op goede dingen, maar intussen stiekem toch weer ellende verwacht", zegt Wahlberg in het tijdschrift.

"Kijk naar mijn huidige leven: het gaat fantastisch. Toch denk ik de hele tijd: 'Dit is te mooi om waar te zijn, straks loopt het allemaal verkeerd af. Misschien morgen al'. Heus."

Criminaliteit

Wahlberg kwam rond zijn zestiende in aanraking met criminaliteit. "Ik heb gesnoven, in de bak gezeten en ik heb mensen mishandeld", aldus de acteur.

Inmiddels ziet Wahlbergs leven er heel anders uit. "Als je stopt met feesten en drugs, heb je opeens heel veel tijd over. Mijn leventje is nu enorm overzichtelijk. Ik ga naar mijn werk. Ik ga naar huis. Eet met mijn gezin. Stop de kinderen in bed. Klets wat met mijn vrouw. That's it. Als je burgelijk bent, heb je genoeg tijd."

3445mark
Wahlberg speelt momenteel een rol in The Fighter.

De Playboy met het interview met Wahlberg ligt vanaf donderdag in de winkel.