AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart maakt zich tegenwoordig minder druk om haar gewicht. "Vroeger deed ik er meer voor om slank te blijven", zegt de 32-jarige voetbalvrouw deze maand in LINDA.MODE.

Toch sport Sylvie meerdere keren per week om in vorm te blijven. "Fitness, maximaal 45 minuten. iPod op, keihard Rihanna, lekker. Twintig minuten loopband, buikspieren, armspieren, klaar. Bij voorkeur vier keer per week, maar soms ook een week niet."

Ook qua eten is Sylvie minder streng voor zichzelf geworden. Naar eigen zeggen is ze niet meer obsessief met eten bezig. "Vrouwen die zichzelf niets gunnen hebben vaak een ontevreden uitstraling", vindt Sylvie.

Chocola

"Als ik zin heb in chocola of koekjes, eet ik dat. Soms zelfs de hele reep. En nog wel een tweede ook. Maat houden is een van de lastigste dingen. Gelukkig kan ik mijn stemming goed aanvoelen."

In het tijdschrift vertelt Sylvie verder dat ze erg blij is met haar korte kapsel. "Doordat mijn leven veranderde werd ik gedwongen tot een andere look. Zo'n kort kapsel had ik wellicht nooit gehad als ik niet ziek was geworden, maar nu ben ik er erg blij mee."

De LINDA.MODE met het interview met Sylvie van der Vaart ligt vanaf woensdag in de winkel.

Sylvie in LINDA Mode