AMSTERDAM - Cheryl Cole kan een rol als jurylid in de Amerikaanse versie van X Factor wel vergeten. De 27-jarige zangeres, die in Groot-Brittannië wel jureerde bij de talentenjacht, is volgens ingewijden niet bekend genoeg in de Verenigde Staten.

Simon Cowell, de bedenker van X Factor, zou Cole wel graag naast hem hebben gehad aan de jurytafel. "Het gaat niet lukken", vertelt een bron aan de Britse boulevardkrant Daily Star. "De mensen daar kennen haar niet en kunnen haar bovendien amper verstaan."

Cole, die afkomstig is uit Newcastle en een voor Amerikanen moeilijk verstaanbaar accent heeft, zou Cowell wel mogen helpen met het coachen van talenten. "Dat zou haar carrière een enorme boost geven."

Volgens de boulevardkrant heeft Cole al enkele ontmoetingen gehad met de producenten van Fox, dat X Factor in de Verenigde Staten produceert. Het eerste seizoen van de talentenjacht komt daar vanaf het najaar op televisie.

Het is nog niet duidelijk wie naast Simon Cowell de talenten gaat beoordelen. Eerder gingen geruchten over Paula Abdul, die eerder jureerde mij American Idol.