AMSTERDAM - Het huis van Sharon Stone wordt momenteel nauwlettend in de gaten gehouden door de politie van Los Angeles. Een stalker wist onlangs in te breken in de woning van de 52-jarige actrice.

Om de man bij een eventuele terugkeer voor te zijn nemen agenten meerder keren per dag poolshoogte bij de woning, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Bradly Gooden wist twee weken geleden het huis binnen te dringen, waar hij werd aangetroffen door de politie. De man werd onder psychiatrisch toezicht geplaatst, maar kwam enkele dagen geleden weer op vrije voeten.

Donderdag legde de rechter, op verzoek van Stone, de stalker een contactverbod op. "Ik ben bang voor meneer Gooden", verklaarde de actrice. "Ik vrees voor mijn persoonlijke veiligheid en van die van de mensen om mij heen, met name mijn kinderen en familie. Maar ook mijn vrienden en werknemers."

Sliver

Stone was in 1993 te zien in een film over een soortgelijk onderwerp. In de thriller Sliver vertolkte ze een vrouw die in haar luxueuze appartement van minuut tot minuut wordt bespied door een geheimzinnige gluurder.

Bovendien werd de actrice eind jaren negentig ook al lastiggevallen door een doorgedraaide fan.