AMSTERDAM - Beyoncé Knowles mag dan een fantastische carrière hebben; de 29-jarige zangeres vindt haar werk wel heel eenzaam. "Het vraagt heel veel van je om anderhalf jaar lang op reis te zijn", zegt de popdiva in een interview met het Franse tijdschrift L'Officiel.

"Het is hard werken en eenzaam, ook al heb ik fantastische vrienden en komt mijn familie soms langs", geeft Beyoncé toe.

Tijdens een tournee mist de wereldster de gewone dingetjes het allermeest. "Mijn huis, mijn thuis, mijn bed, mijn kast, mijn wastafel, mijn douche, al die kleine dingen waar je in je eigen huis aan gehecht bent."

Kwetsbaar

Ook het tijdsverschil vindt Beyoncé moeilijk. "De momenten dat ik mijn geliefden niet kan bereiken, omdat ze nog liggen te slapen, dan voel ik me zo kwetsbaar, dan word ik zo geconfronteerd met mezelf."

Bekend zijn is daarnaast erg lastig, erkent de zangeres. "Mensen oordelen over je zonder dat ze je zelfs maar gesproken hebben."

Fan

In haar documentaire 'I AM... WORLD TOUR' is een fragment te zien waarop een fan boos op Beyoncé wordt omdat ze geen hallo zegt. De zangeres kan zich er nog over opwinden.

"Hij was een van de honderden fans die die dag een foto of handtekening wilden en juist hij kreeg dat niet en juist dat filmde de cameraman. Ik dacht dat ik mijn fans het maximum had gegeven en ineens begint een van die fans me uit te schelden voor de lens van mijn cameraman. Zo werkt de wereld soms."

Fotoshoot

Beyoncé prijkt ook op de cover van L'Officiel, maar de fotoshoot voor het tijdschrift is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Deze week kreeg de zangeres flink wat kritiek te verwerken, omdat ze haar huid donkerder liet schminken voor de shoot.

Bekijk video van de shoot:

L'Officiel zegt de opheft niet te begrijpen. Volgens het blad brengt de popster een ode aan 'African Queens' en toont Beyoncé haar Afrikaanse roots.

"We vinden de beelden prachtig en inspirerend. De ontwerpen zijn allemaal een afspiegeling van de Afrikaanse invloed op de mode van dit seizoen."

Beyoncé in L'Officiel