AMSTERDAM - Sylvia Geersen heeft haar leven de afgelopen jaren flink verziekt. Het 25-jarige model was verslaafd aan cocaïne, omdat ze naar eigen zeggen de druk van alle prikkels niet aan kon. In Beau Monde vertelt ze openhartig over haar verslaving.

"Ik kon op een gegeven moment niet meer werken, praten of telefoneren", zegt ze deze maand in het tijdschrift. "Ik wilde alleen maar thuiszitten. Ik zag eruit als een zombie."

Geersen gebruikte voor het eerst coke op haar achttiende, maar was aanvankelijk nog niet verslaafd. Toen haar carrière op gang kwam na haar deelname aan Hollands Next Top Model, begon ze vaker te gebruiken.

Prinses

Geersen denkt dat ze de druk van het modellenleven niet aankon. "Ik had een appartement in Manhattan dat niet onderdeed voor een vijfsterrenhotel, sloot megacontracten met Guess en Laura Mercies. Niets was te gek, ik voelde me een prinses in the big apple."

"Maar ik ben ten onder gegaan aan mijn eigen succes. Ben alles kwijtgeraakt, heb schulden gemaakt en ik heb het vertrouwen van veel mensen geschonden. Ik kwam te laat op fotoshoots, dronken of onder invloed van drugs."

Zelfvernietiging

Het model erkent dat ze het flink heeft verziekt de afgelopen jaren. "Ik was mijn lijf en mijn leven langzaam aan het killen. Pure zelfvernietiging."

Geersen bracht recentelijk een maand door in een afkickkliniek, en is sindsdien weer helemaal clean. Ze is vastberaden om haar carrière weer op te pakken. "I'll be back. Sylvia versie 2.0."

Sylvia Geersen in Beau Monde