AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart was als de dood dat ze na de geboorte van Damián zou eindigen als mollige huismoeder. De 32-jarige voetbalvrouw nam zich daarom voor om dicht bij zichzelf te blijven.

Sylvie en Rafael van der Vaart werden vijf jaar geleden ouders van zoon Damián.

Sylvie werd daarmee op haar 28e moeder. Best jong, vindt ze zelf. "Voor mij was het toen duidelijk dat ik dolgraag moeder wilde worden, maar zonder mijn identiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit te verliezen", schrijft ze in haar column in Grazia.

"Dat zijn aspecten die je bijzonder maken en waardoor je man in de eerste plaats verliefd op je werd."

Huismus

Even vreesde de zwangere presentatrice voor haar slanke figuur. "Toen ik mezelf tijdens mijn zwangerschap zag uitdijen, was ik wel eens bang dat de hormonen met me aan de haal zouden gaan, dat ik zou eindigen als een chips etende huismus in een joggingpak. Gelukkig ben ik altijd heel dicht bij mezelf gebleven."

Volgens Sylvie heeft haar man niets te klagen met zijn vrouw en kind. "Ook Raf is trots op het feit dat we een prachtig kindje hebben gemaakt en blij dat hij daarnaast nog steeds de vrouw heeft op wie hij is gevallen, tenminste, dat vertelt hij mij steeds."