Maartje's misser en Franske jaloers

Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: De misser van Maartje van Weegen, Hennie Huisman's koninklijke ster-allures, de slechte eigenschap van Frans Bauer, Estelle Cruijff is middelpunt van spot Jack Spijkerman, kleine koninklijke wetenswaardigheden en geen doventolk maar een dierentolk. wat is dat nou weer voor onzin? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Misser voor Maartje

Verslaggeefster Maartje van Weegen krijgt er van langs in Privé vanwege haar afwezigheid tijdens de geboorte van het prinsesje. 'Maartje in geen velden of wegen te bekennen?' meldt het blad (overigens een leuke woordspeling op haar naam!). Terwijl RTL-4 reporter Erik Mouthaan de hele dag buiten in de vrieskou bivakkeerde en via eigen bronnen achterhaalde dat er een meisje geboren was, zat Maartje gewoon thuis op de bank. En keek naar de tv-uitzending van de concurrent. Pas 's avonds om 21.00 uur dook Maartje, toch nog altijd de 'officiële royalty-verslaggeefster' van de NOS, op bij een extra nieuwsuitzending. Privé heeft geen goed woord over voor de verslaggeefster. Maartje zou volgens een publieksenquete niet populair zijn omdat ze te veel betrokken is bij het Hof. Maar, schampert Privé, daar was op 7 december anders weining van te merken. Kortom: een misser voor Maartje.

Gelukswens

Tuurlijk is Story weer even een rijtje Bekende Nederlanders langsgeweest. Ditmaal om te vragen wat hun gelukswensen zijn voor Alex, Maxi en de baby. Hennie Huisman, die nog steeds last heeft van zijn eigen zwangerschapshormonen (hij werd vorige week opa van een kleinzoon), is het een beetje naar zijn bol gestegen. 'Tegen Alexander zou ik willen zeggen: kom over een paar jaar eens aan, want hij hebben hier in de wieg een heel mooi prinsje voor jouw prinsesje.' Hopelijk leggen Lex en maxi deze raad wijselijk naast zich neer. Patricia Paay is enorm oranjegezind. 'Ik heb oranje gekookt. Extra worteltjes in de sla, oranje mayonnaise en oranje appelmoes.' Getsie, wat een vieze combinatie. Niet heel glamoureus, patries. Maar wel schattig dat ze zo meeleeft. Lee Towers heeft de Koninklijke Bevalling bijna live meegemaakt. Zijn dochter beviel een dag eerder op dezelfde ziekenhuisafdeling als Maxima van een tweeling. Hij zat er dus praktisch naast! Zou hij Maxima hebben horen puffen en gillen tijdens het baren? Maar Lee beweert niets gemerkt te hebben, zelfs bij de koffieautomaat werd er niet over de babyprinses gepraat. Gemiste kans, Leen.

Franske jaloers

Ook in Story: jaloerse Frans Bauer verscheurt fanmail Mariska. Sinds hun reality-soap zijn de Bauertjes enorm populair. Dagelijks wordt er fanmail afgeleverd. Niet alleen voor Frans; veel Nederlandse mannen blijken erg gecharmeerd van de blonde Maris. Het is natuurlijk ook een supervrouw. Ze poetst de hele dag het huis, doet alle boodschappen, kookt lekker voor haar mannetje en verzorgt ook nog eens de kids en blijft er stralend en blij onder. Welke man wil er nou niet door zo'n knappe meid worden verwend? En dus stuurde een fan Mariska een brief waarin hij haar praktisch ten huwelijk vroeg. Franske blijkt onder zijn aardige uiterlijk een slechte eigenschap te verbergen. Hij is enorm jaloers! De betreffende brief heeft hij woedend verscheurd en hij heeft zich voorgenomen voortaan alle brieven aan Maris eerst zelf te lezen. 'En geef hem eens ongelijk' vindt Story. Persoonlijk vinden we deze sociale controle wel wat erg ver gaan, maar Mariska kennende zal ze haar schouders er wel om ophalen en weer lekker verdergaan met stofzuigen en dweilen.

Jack en Estelle

Mild is Jack Spijkerman nooit geweest. Gelukkig maar, anders waren ons heel wat leuke uurtjes Kopspijkers onthouden gebleven. In party moet Estelle het ontgelden; Jack haalt flink uit naar het voetbalvrouwtje. 'Gaat Estelle een programma doen? Ja, echt? Iedereen die een kans krijgt, moet hem grijpen. Maar bij Estelle vrees ik dat er een reddingsboei naast zal moeten liggen.' Ai ai, arme Estelle. Waarom moet iedereen altijd háár hebben als mikpunt van spot? In hetzelfde blad krijgt ze nog een trap(je) na ook. Enige tijd geleden bekende Estelle wel eens in Italie nep-tassen van dure merken te kopen op de markt. 'Voor een paar Euro kan ik die niet laten liggen' zei ze toen. Nu staat er bij een artikel over de PC-Hooftstraat, die zijn klandizie kwijtraakt, een foto van vaste bezoekster Estelle. Erbij het bijschrft: 'Estelle tovert haar handtasjes nu van andere adresjes vandaan'. Je moet de voorgeschiedenis over de fake handtasjes weten weten om deze opmerking te kunnen doorgronden, maar hij is wel lekker vals.

't Zijn de kleine dingen die 't doen

Leuk om van die kleine details te horen over het Koningshuis. Het maakt ze zo menselijk. Want wat te denken van een hoogzwangere Maxima die twee dagen achter elkaar bij de Hema in Den Haag komt winkelen en er voor een paar Euro een regenjasje van Jip en Janneke koopt. Erna ging ze met haar moeder ook nog even langs de Bijenkorf, waar ze door de fotografen werd gesnapt. De avond voor de bevalling schijnt Maxima gezellig naar Idols gekeken te hebben, wat ze een grappig programma vindt. Willem-Alexander schijnt van de bevallingsstress op zondag maar liefst twee doosjes sigaren te hebben weggepaft. En wat vonden jullie van die natte okselvlekken in zijn overhemd toen hij direct na de bevalling voor het ziekenhuisraam stond te wuiven? Alsof hij zelf net een grote prestatie had geleverd en flink had moeten zweten. Koningin Beatrix schijnt erg slecht te zijn met tv's, video's en afstandsbedieningen. Actrice en soapie Tanja Jess sprak met de koningin tijdens een premiere en verklapte dit 'geheimpje'. Bea laat door haar zoons haar audioapparatuur installeren. Met nagellak van verschillende kleurtjes stipt ze vervolgens de knoppen aan, waar ze op moet drukken. Aaah, schattig he?

Dierentolk

Laatst 'zapten' we toevallig op tv langs een programma over dieren. Er zat een vrouw bij die beweerde paranormaal contact met de beesten te hebben. Ze zou hun gedachten kunnen lezen. Ze liet haar kunsten los op een kleine cavia en het diertje 'seinde' haar van alles door over pijn, onrust en hormonen. Het kwam er op neer dat het beestje een depressie had ofzo. We moesten er vreselijk om lachen en dachten eerst dat het één grote grap was. Maar deze week staat er in Privé een interview met het desbetreffende 'medium'. 'Ik weet wat uw hond denkt' staat er als kop te lezen. De vrouw blijkt een zeer goedlopende praktijk te hebben waar mensen langskomen met zieke dieren. 'Dieren vertellen mij heel veel. Sommige dieren wachten echt al heel lang totdat ze bij mij hun hart kunnen luchten,' beweert de vrouw daar heel serieus. Ze noemt zichzelf 'dierentolk' en haar gave is haar door een hogere macht gegeven. Wie een avondje wil lachen, schakelt de tv op Avro 'De Dierentolk', met als presentatrice Lucille Werner.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie