Monique van de Ven huisarts in MAX-serie

HILVERSUM - Monique van de Ven neemt in de nieuwe Nederlandse dramaserie Dokter Deen de hoofdrol van huisarts op zich. Pleuni Touw speelt in de dramaserie van Omroep Max haar dementerende moeder en Liz Snoijink is haar rivale in de liefde.

Van de Ven vertelde dinsdagavond in het kunst- en cultuurprogramma AVRO Opium over de serie, die ze met haar echtgenoot en scenarioschrijver Edwin de Vries bedacht.

De tv-serie speelt zich af op Vlieland, waar het acteursechtpaar regelmatig verblijft en de echte dokter Deen leerde kennen.

In de dramaserie, die vanaf februari 2012 zal worden uitgezonden op Nederland 1, speelt Van de Ven een alleenstaande huisarts met drie opgroeiende kinderen, een minnaar en een dementerende moeder. Voor de overige rollen is de casting nog in volle gang.

Edwin de Vries

Edwin de Vries schreef de tiendelige dramaserie samen met Simone Kome van Breugel. De serie is geïnspireerd door de columns van de inmiddels gepensioneerde huisarts John Deen. Hij is een begrip op het Waddeneiland. De huisarts is van de oude stempel.

Hij kan alles, draait nergens zijn hand voor om en is als het moet ook tandarts, dierenarts of maatschappelijk werker. In het plaatselijke krantje De Vliezier schreef Deen over het reilen en zeilen op Vlieland.

Tip de redactie