AMSTERDAM - Renate Verbaan wil de uitdaging van wonen in het Gooi wel aan, omdat ze daar landelijk wonen met stadse voorzieningen kan combineren.

Verbaan en haar gezin verhuizen binnenkort naar Blaricum. De presentatrice verbaasde zichzelf toen ze de beslissing nam om voor het eerst van haar leven de stad te verlaten.

"Als je drie jaar geleden tegen me had gezegd dat ik buiten zou gaan wonen, had ik vlekken in mijn nek gekregen", zegt Renate in het AD.

"Waar moet ik dan sushi halen? Is er wel een bioscoop?" Ze woonde haar hele leven tot nu toe in een stad, momenteel nog in Amsterdam.

Kinderen

"Maar prioriteiten veranderen als je kinderen krijgt. Als ik thuis kom met de maxi cosi aan m'n arm, drie tassen boodschappen en een peuter die alle kanten op wil en de auto staat drie straten verderop geparkeerd, dan vraag ik me toch af waar ik mee bezig ben", geeft de 31-jarige presentatrice toe.

Daarom kochten Renate en haar verloofde Winston Gerschtanowitz een huis in het Gooi. "Er zijn grenzen aan mijn landelijkheid hoor. Ik wil wel een Albert Heijn die op zondag open is. En stel dat ik een keertje uit de studio kom met een laag make-up op mijn gezicht en mijn hakken nog aan, dan val ik niet uit de toon. Het Gooi wil ik daarom wel proberen."