AMSTERDAM - Rihanna is akkoord gegaan met de versoepeling van het contactverbod van Chris Brown. De zangeres heeft een aanvraag gedaan tot een wijziging naar niveau één. Dit staat hen toe contact te hebben zolang haar ex-vriend Brown haar niets aandoet of lastigvalt.

Haar advocaat zegt dit tegen de website van entertainmentzender E!

De 21-jarige Brown diende eind januari al een verzoek in voor een minder drastische regeling. "Hun contactverbod kan een probleem zijn tijdens awardshows", legde zijn advocaat uit.

De advocaat is geïnformeerd over Rihanna's beslissing, maar moet nog naar de rechtbank om die officieel om te maken.

Grammy Awards

Rihanna en Chris zijn beiden genomineerd voor meerdere Grammy Awards, die zondag worden uitgereikt. Dan zullen ze elkaar echter nog niet weerzien. De 22-jarige zangeres treedt op tijdens de show, maar Brown gaat niet naar de prijsuitreiking. Hij zou al andere verplichtingen hebben.

Twee jaar geleden sloeg Chris zijn ex-vriendin na een ruzie in de auto. Dit was een dag voor de uitreiking van de Grammy Awards in 2009, waar beide popsterren toen ook al voor genomineerd waren.

De twee gingen allebei niet meer naar de uitreiking, Rihanna vanwege haar verwondingen en Brown door zijn arrestatie. De rechter zei eind januari dat Brown zijn cursus geweldbeheersing van een jaar prima heeft afgerond.