AMSTERDAM - Tatum Dagelet moet hard werken om lekker te kunnen leven. Dat besef had ze niet toen ze op jonge leeftijd een televisiecarrière had met het programma Brutale Meiden. Soms vraagt de 35-jarige Dagelet zich wel eens af of ze niet te vroeg heeft gepiekt.

Dagelet vormde in de jaren negentig een populair televisieduo met Jennifer de Jong. "We waren een soort diva's die alles vanzelfsprekend vonden", vertelt Tatum in het AD.

"Een auto van de sponsor, gratis kleding die werd bezorgd, een heel team dat voor ons klaarstond."

"Ik kocht op mijn 21e mijn eigen huis, schafte een Jaguar aan. Misschien heb ik wel te vroeg gepiekt. Nu moet ik me een slag in de rondte werken om lekker te kunnen leven."

Filmportretten

Dagelet is nog altijd creatief bezig. Ze maakt filmportretten van sporters en heeft onlangs een handleiding voor scheidende moeders geschreven.

Tatum trouwde in 2000 met radio-dj Ruud de Wild, met wie ze een dochter kreeg. Vier jaar later was het huwelijk over. Inmiddels is de presentatrice gelukkig met voetballer Daniël de Ridder.

De oud-Ajacied voetbalt in Engeland, terwijl Dagelet in Nederland woont. "Ik wil per se financieel onafhankelijk zijn. Ik ben een voetbalvriendin en geen voetbalvrouw."