Jim had 60 jaar kunnen zijn (video)

AMSTERDAM - Op 8 december had rocklegende Jim Morrison 60 jaar kunnen geworden.Tenminste, als de voorman van de band The Doors niet al in 1971 op 27-jarigeleeftijd in Parijs was overleden aan een hartaanval. Doors-fans verzameldenzich maandag op begraafplaats Père Lachaise in Parijs om eer te betonen aande dichter annex rockster. Dat deden ze met vooral veel bloemen en kaarten.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Ook toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robbie Krieger namen een kijkje bijhet graf. Het is al jaren een bedevaartsplek voor fans van The Doors.De charismatische Jim Morrson is al 32 jaar dood, maar leeft nog steedsvoort op CD's, DVD's en in de gedachten van zijn fans. De platenindustrieblijft de producties uit het zesjarige hoogtepunt van The Doors uitmelken. Nog ieder jaar komen niet eerdergepubliceerde (live) opnamen boven water die vervolgens onmiddellijk op CDworden gezet.

Overigens bestaan er nog veel raadsels rondom de dood van Jim Morrison. Bijnaniemand heeft zijn lijk na de vermeende vondst op 3 juli 1971 gezien. DeFranse arts die het overlijdenscertificaat heeft getekend, is gezocht omnavraag te doen, maar nooit gevonden. Jarenlang werd aangenomen dat Morrisonniet echt dood is. Hij zou z'n dood in scène hebben gezet om aan de publiciteit teontsnappen.

Pogingen om vast te stellen dat hij echt begraven ligt op PèreLachaise zijn altijd tegengehouden door zijn nabestaanden.

Tip de redactie