AMSTERDAM - Een rechter heeft Lindsay Lohan woensdag gewaarschuwd voor de situatie waarin ze zich bevindt. De actrice moet haar geluk niet langer op de proef stellen, zei de rechter. Lohan werd aangeklaagd voor de diefstal van een gouden ketting.

Een juwelier uit Los Angeles deed aangifte tegen Lohan wegens diefstal van een ketting van 2500 dollar. Volgens de 24-jarige had ze het sieraad slechts geleend.

Een rechter besliste donderdag dat ze officieel wordt beschuldigd van diefstal. Dat kan problemen opleveren voor de actrice, omdat ze zich nog in haar proeftijd wegens rijden onder invloed bevindt.

Oppassen

De rechter drukte Lohan op het hart op haar tellen te passen. "Je zit in een andere situatie nu, omdat er een aanklacht tegen je loopt. Iedereen moet zich aan de wet houden. Jij bent niet anders dan de rest. Dus stel je geluk alsjeblieft niet op de proef."

Lohan werd vrijgelaten tegen een borgsom van veertigduizend dollar. Als ze schuldig wordt bevonden, kan ze drie jaar celstraf krijgen. Op 23 februari vindt de volgende zitting plaats.

Lindsay Lohan voor de rechter