AMSTERDAM - De vrouw en dochters van president Obama zouden willen dat hij eens wat vaker een ander pak of bloes zou aantrekken. Van Michelle Obama zou haar man wel wat meer aandacht aan zijn uiterlijk mogen besteden.

"Hij is helemaal niet ijdel", vertelde de presidentsvrouw woensdag aan Matt Lauer in de Today Show van NBC. "Ik zou willen dat hij eens een andere kleur pak uit de kast zou trekken. Mijn dochters en ik juichen als hij een keer een felgekleurde bloes aandoet."

Het deert de 49-jarige Barack Obama ook niet dat hij al aardig grijs begint te worden. "Als hij had geweten dat hij president zou worden, had hij tien jaar geleden zijn haar kunnen gaan verven", vindt zijn vrouw. "Maar nu is het te laat."

Roken

Dinsdag maakte Michelle Obama bekend dat de president al een jaar is gestopt met roken. "Hij wilde altijd al stoppen", lichtte de presidentsvrouw toe. "Ik ben heel trots op hem."

Hoe de president het aanpakte, weet zijn vrouw niet. "Toen hij eenmaal de beslissing had genomen om te stoppen, heb ik het hem zelf laten uitzoeken."

Facebook

Michelle praatte verder over haar twee dochters, de 9-jarige Sasha en de 12-jarige Malia. De twee kinderen mogen van hun ouders niet geen Facebookaccount. "Ik ben geen fan van jonge kinderen die Facebook gebruiken", vertelde de presidentsvrouw. "Ze hebben het niet nodig."