AMSTERDAM - Ne-Yo is voor de tweede keer in vijf jaar aangeklaagd door zijn voormalige manager. De 31-jarige r&b-zanger zou royalty's hebben achtergehouden voor Munir Mahmud.

Mahmud spande eerder een zaak aan tegen de zanger, maar die werd in 2006 buiten de rechter om geschikt. Volgens de ex-manager heeft Ne-Yo zich niet aan bepaalde voorwaarden uit die schikking gehouden.

Mahmud wil nu dat wordt onderzocht hoeveel geld hij nog van Ne-Yo tegoed heeft, blijkt uit documenten waarop entertainmentsite Radar Online de hand wist te leggen. Ook wil hij een onkostenvergoeding.

Concertpromotor

In juli vorig jaar werd de r&b-zanger ook al voor de rechter gesleept door een concertpromotor. Ne-Yo had het in 2008 laten afweten tijdens een nieuwjaarsconcert in Washington. De zanger verloor de zaak en moest samen met zijn boekingsagent ruim 150 duizend dollar betalen.

Ne-Yo, die in november vader werd van zijn eerste kind, heet eigenlijk Shaffer Smith. De zanger werd bekend met nummers als So Sick en Hate That I Love You.