AMSTERDAM - Babette van Veen redt zich goed sinds haar scheiding van Bas Westerweel. "Ik ben eigenlijk wel trots op mezelf, tot nu toe gaat het heel goed", vertelde de 42-jarige zangeres woensdag in Koffietijd.

"Ik vond een gezin met twee kinderen en een hond al pittig, maar alleen is het nog moeilijker", legt Van Veen uit.

Haar huwelijk met Westerweel liep in november op de klippen. Babette en Bas trouwden in 1998 en kregen twee zoons. Van Veen krijgt veel steun van haar familie. "Maar ik bel ze alleen als het echt niet anders kan, het liefst doe ik het toch gewoon zelf."

Afleiding

Van Veen is een van de BN'ers die meedoen aan Sterren Dansen op het IJs. Hoewel ze zwaar moet trainen voor de show en naar eigen zeggen 'bont en blauw is', geniet ze van de afleiding.

"Het is lekker om je gewoon even te concentreren op het niet vallen en niet na te hoeven denken over het huishouden of de boodschappen."

Buurvrouw

Westerweel maakte begin december al wereldkundig dat hij weer vlinders in zijn buik heeft. Volgens geruchten is hij gevallen voor zijn buurvrouw.

Van Veen is nog niet verliefd. "Als ik een leuke man tegenkom, zeg ik niet dat hij over een paar jaar maar eens terug moet komen. Maar ik heb een heel turbulent leven en ik vind het fijn als alles een beetje rustig is voordat ik weer aan een nieuwe man ga beginnen."