AMSTERDAM - Chantal Janzen gaat nog steeds met knikkende knieën naar een auditie. Voor de 31-jarige musicalster worden de audities alleen maar erger. "Hoe meer ervaring ik opdoe en hoe meer rollen ik speel, hoe erger het wordt om auditie te doen", vertelt Janzen aan Libelle.

"Voor mijn gevoel is de druk hoger dan vroeger", gaat Janzen verder. "Toen kon ik mensen nog verrassen omdat ze me niet kenden. Maar tegenwoordig weet bijna iedereen wat ik in mijn mars heb en dus moet ik extra mijn best doen."

De zenuwen sloegen ook aardig toe tijdens de audities voor Janzens nieuwste musical, Wicked. "Door de zenuwen ben ik vier kilo afgevallen omdat ik telkens naar de wc rende."

De blondine vertelde eerder dat ze drie keer terug moest komen, voordat ze hoorde dat ze de heks Glinda mag spelen in de internationale succesmusical.

Accent

Janzens bekendheid heeft niet alleen gevolgen voor audities, ook in geboortedorp Tegelen reageert men anders op Chantal. "Wat ik heel gek vind, is dat de mensen uit Tegelen tegenwoordig ineens zonder accent tegen me praten. Alsof ik ze niet meer zou verstaan."

Toch draagt Janzen het Limburgse dorp een warm hart toe. "Het leuke van een dorp als Tegelen is dat iedereen trots is op wat je doet, want je bent ook een beetje van hen."

Als klein meisje aanbad Janzen dorpsgenoot Huub Stapel. "Ik vond het heel bijzonder dat hij uit Tegelen komt. Ik had als kind het idee dat ze in Amsterdam op niemand uit ons dorp zaten te wachten. Ik dacht: als hij het kan, dan moet ik het ook kunnen."

Janzen doet de uitspraken in Libelle Nieuwscafé, de krant die vanaf vrijdag elke maand bij het vrouwenblad verschijnt.