AMSTERDAM - Rafael van der Vaart wilde zijn eigen carrière en die van zijn vrouw vroeger strikt gescheiden houden uit angst voor bepaalde beeldvorming. Tot Sylvies grote verbazing stemde de voetballer onlangs echter in met een 'familyshoot' voor een Brits blad.

"Hij was altijd van mening dat we onze carrières separaat van elkaar moesten ontwikkelen", vertelt Sylvie in haar wekelijkse column in Grazia. "Hij is de voetballer, ik de tv-persoonlijkheid. Dat moest vooral niet teveel door elkaar lopen."

Van der Vaart vreesde dat mensen meteen hun mening klaar zouden hebben. "Als je wekelijks met je celebrityvrouw op de rode loper staat, kun je daar - zeker in Nederland - heel wat commentaar op verwachten", legt Sylvie uit. "Inmiddels weten de mensen wel dat het hem om het voetballen gaat, dus die bewijsdrang heeft hij niet meer."

De voetballer stemde daarom recentelijk in met een reportage in OK! Magazine. "Tot mijn verbazing zei hij 'yes' toen ze ons benaderden", vertelt een blije Sylvie. "Natuurlijk ben ik vooral neergezet als 'de vrouw van'. Raf is hier tenslotte de ster en ik ben supertrots op hem."