AMSTERDAM - Simon Cowell heeft zijn oog laten vallen op Paula Abdul. Hij wil haar graag in de jury hebben voor de Amerikaanse versie van de talentenjacht X Factor. "We hebben met haar gesproken, ze weet dat ik een grote fan van haar ben", zegt Cowell.

"Ik heb altijd gezegd dat we weer samen zouden werken, maar ik moet alle meningen meenemen", verklaart de scherpgetongde criticus. Cowell werkt momenteel aan de Amerikaanse versie van de door hem bedachte talentenjacht X Factor.

Cowell en Abdul zaten jarenlang samen in de jury van talentenshow American Idol. Abdul ging daar in 2009 weg vanwege een meningsverschil over haar salaris.

Cowell vertrok vorig jaar om zich op X Factor te richten. In de voor de Verenigde Staten nieuwe talentenjacht zijn nog drie plaatsen over naast Cowell om de kandidaten te beoordelen. Wie dit worden, is nog niet bekend.

Kandidaten

De Britse Cowell is talentenscout en professioneel jurylid. Hij beoordeelde de kandidaten van American Idol, Pop Idol, Britain's Got Talent en de Britse versie van X Factor.

Die beleefde in 2004 zijn debuut. De show is inmiddels ook in Nederland een succes, RTL 4 zendt momenteel het vierde seizoen uit. Paula Abdul heeft jarenlange ervaring als zangeres, danseres en choreografe.