Autoriteiten willen kroost van Michael Jackson spreken

LOS ANGELES/NEW YORK - Sinds de arrestatie van de zanger Michael Jackson hebben de autoriteiten tevergeefs geprobeerd contact met zijn kinderen op te nemen. Maatschappelijk werkers werden keer op keer niet toegelaten tot het landgoed van de ster, de Neverland Ranch in Californië.

De onderzoekers van de welzijnszorg brachten ongeveer vijf keer een bezoek aan het landgoed, meldde de Amerikaanse krant New York Post dinsdag. Zij wilden met de twee zonen Michael I en Michael II en dochter Paris praten, nadat bekend was geworden dat hun vader wordt verdacht van seksueel misbruik van een ex-kankerpatiëntje, die toen twaalf jaar was, op zijn ranch.

Jackson kwam na zijn arrestatie op 18 november op borgtocht vrij. Daarna is hij niet meer in het openbaar gezien. Jackson heeft tot nu toe alle aanklachten tegengesproken. Er lijkt nu nieuw bewijs te zijn opgedoken dat in het voordeel van de popster pleit.

Welzijnswerkers en de politie van Los Angeles zouden in februari dit jaar al onderzoek hebben gedaan naar de beschuldigingen. De nu -jarige jongen zou toen hebben gezegd dat hij nooit door Jackson is misbruikt en ook niet met hem in een bed heeft gelegen. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport dat op de website thesmokinggun.com staat te lezen.

Tip de redactie