AMSTERDAM - Nance vindt dat ze haar 2-jarige zoon Robin iets strenger op moet gaan voeden. "We laten de touwtjes af en toe te veel vieren", vertelt de 37-jarige presentatrice aan het blad Kinderen. "Snel sussen met een snoepje of een koekje bijvoorbeeld."

Met dat sussen wil Nance snel stoppen, omdat ze bang is dat Robin een verwend nest wordt. Aan de andere kant is ze bang dat ze haar zoon een trauma bezorgt.

"Ik twijfel soms aan mijn aanpak. De laatste tijd zeg ik om Robin tot bedaren te brengen: mama is boos, want jij bent stout. Een mooi pressiemiddel, maar als ik het standaard zeg als hij iets geflikt heeft, ben ik bang dat het in de toekomst een klein traumaatje wordt."

Streng

Nance Coolen noemt haar vriend Pico een 'fantastische vader', maar had hem anders ingeschat. "Ik verwachtte dat hij streng zou zijn, maar dat is hij helemaal niet. Ik moet er zo om lachen. Hij zou de man zijn die het allemaal strak zou houden, maar hij geeft nog sneller toe dan ik."

De presentatrice en haar vriend denken na over een tweede kind. "Eigenlijk wil ik niet lang meer wachten. Ik ben zelf zeven jaar jonger dan mijn broer. Voor Robin wil ik het leeftijdsverschil niet zo groot laten zijn, maar ook voor mezelf niet. Time flies en ik loop tegen de 40."

Kinderwens

Nance heeft de knoop echter nog niet doorgehakt. "De eerste was duidelijk, ik had een sterke kinderwens. Maar een tweede? Robin is zo fantastisch, we hebben zoveel plezier met hem. Wat wil ik nog meer? Aan de andere kant is een broertje of zusje voor Robin hartstikke leuk."

Nance en zoontje in Kinderen