AMSTERDAM - Robert ten Brink is er 'behoorlijk ziek' van dat 'zijn' quiz Weekend Miljonairs mogelijk gepresenteerd wordt door Jeroen van der Boom. "Het ergste vind ik de stilte die eromheen hangt", deed Ten Brink zondag zijn beklag in Life 4 You.

Volgens Van der Boom is dat voorbarig. "Het is nog helemaal niet rond", zei de zanger maandag.

Ten Brink stelde dat iemand hem wel even had kunnen bellen over de verhuizing van Weekend Miljonairs. De quiz gaat waarschijnlijk weer terug naar SBS 6, Van der Boom is benaderd als presentator. "Ik heb het nu alleen in de wandelgangen gehoord", klaagde Ten Brink.

Advies

"Ik had hem zeker willen bellen, als ik überhaupt zeker had geweten dat ik het ga doen", reageerde Van der Boom maandag in de ochtendshow van Edwin Evers. "Dan had ik hem wel even gebeld om advies te vragen."

Van der Boom zegt dat hij zo'n tweeënhalve week geleden benaderd is door John de Mol en SBS. "Of ik interesse had om Weekend Miljonairs te presenteren, nu ik met The Voice of Holland aan televisie had geroken."

Struikelblok

Grootste struikelblok is volgens Van der Boom zijn agenda. "Ik heb gezegd dat ik zeker interesse heb, maar dat het wel moet passen. Het moet dus door de week opgenomen worden, zodat ik in de weekeinden kan blijven spelen. Ik wil geen enkele stap meer terugdoen op muziekgebied."

De Topper zegt dat er nog een hoop haken en ogen zijn. "Ik wil mijn eigen dingen blijven doen, mijn agenda is al drukbezet en ik heb ook nog een leuk gezin. Het moet wel te combineren zijn."

Sponsor

Weekend Miljonairs verhuisde in 2006 van SBS 6 naar RTL 4. Robert ten Brink, die de show toen al zeven jaar presenteerde, verliet SBS om de quiz aan elkaar te kunnen blijven praten. Drie jaar geleden trok sponsor Lotto zich terug, waardoor het programma van de buis verdween.