AMSTERDAM - Christina Aguilera had zondagavond de eer het Amerikaanse volkslied te zingen voor de Superbowl, maar bakte er niet veel van. De 30-jarige zangeres raakte de tekst kwijt en zong een regel dubbel.

De Superbowl is de finale van de belangrijkste competitie van het American football en wordt door miljoenen Amerikanen bekeken.

"Ik kan alleen hopen dat iedereen mijn liefde voor het land toch kon voelen", reageerde Aguilera na afloop. De zangeres zei dat ze zich verloor in het moment en daardoor de tekst vergat.

Aguilera ging al bij de vierde regel van het eerste couplet de fout in. Waar ze 'O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming' had moeten zingen, herhaalde Aguilera de tweede zin van het couplet. Zelfs daarin maakte ze fouten.

Vol vertrouwen

Aguilera, die vijf Grammy's op de schoorsteen heeft staan, ging vol vertrouwen naar de Superbowl. "Ik zing het volkslied sinds mijn zevende", reageerde een zelfverzekerde Aguilera op het nieuws dat zij The Star-Spangled Banner ten gehore mocht brengen.

"De Superbowl is een droom die uitkomt, ik vind het geweldig dat ik deel uit mag maken van zo'n groot evenement."

Macy Gray

Aguilera is niet de eerste zangeres die blundert met het volkslied. Macy Gray werd in 2001 uitgejouwd door het publiek toen ze de woorden brabbelde. "Dat was zeker het meest genante moment van mijn leven", zei de zangeres achteraf.

De Superbowl is in de Verenigde Staten het grootste televisie-evenement van het jaar. Vorig jaar keken ruim honderd miljoen Amerikanen naar de finale van de National Football League. De kijkcijfers van dit jaar zijn nog niet bekend.

Christina Aguilera bij de Superbowl: