AMSTERDAM - Angela Schijf raadt haar collega's aan zich te ontwikkelen in meerdere disciplines. Ze staat in het theater en voorziet tekenfilmfiguurtjes van stemmetjes. De 30-jarige actrice raadt haar collega's aan zich ook te ontwikkelen in verschillende disciplines.

"Je leert op het toneel technieken die je voor de camera's weer van pas komen en andersom", legt Schijf uit in Spits.

"Ik ben zelf iemand die na een lange tijd filmen behoefte heeft aan iets anders, zoals het toneel nu. Zo wordt mijn werk nooit saai." Schijf is vanaf woensdag te zien in het toneelstuk Blind Vertrouwen.

"Het leukste van alles is nog dat ik het allemaal naast elkaar kan doen. Vlak na de opnames van afgelopen seizoen Flikken Maastricht ben ik met de repetities begonnen van Blind Vertrouwen. De laatste voorstelling hiervan is in mei, en dan beginnen in de zomer de opnames van een nieuw seizoen Flikken."

Alleen de film naar aanleiding van de politieserie Flikken Maastricht kan roet in het eten gooien. Als die film er komt, zullen de opnames plaatsvinden tijdens de toer van Blind Vertrouwen. "Maar daar kijk ik wel enorm naar uit, omdat Flikken voor mij gewoon buitenspelen is."

Goede Tijden, Slechte Tijden

Schijf speelde als 17-jarige in de tv-serie Oppassen! maar dankt haar bekendheid vooral aan de rol van Kim Verduyn in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Het meest trots kijk ik terug op de periode na Goede Tijden, Slechte Tijden. Ik kreeg toen de hoofdrol in de film Ik Ook Van Jou met Antonie Kamerling en Beau van Erven Dorens", herinnert Schijf zich.

"Toen die eenmaal op het witte doek verscheen, speelde ik alweer de hoofdrol in de musical 42nd Street. Twee hoofdrollen in voor mij twee totaal nieuwe disciplines, dat vond ik echt te gek."