AMSTERDAM - Lindsay Lohan stal niet van een juwelierszaak in Los Angeles, maar de 24-jarige actrice mocht een ketting lenen. "We ontkennen de beschuldiging van diefstal stellig en, mocht het tot vervolging komen, zullen we vechten", verklaarde Lohans advocaat zaterdag.

Bekenden van de actrice beweren dat Lohan de ketting, die 2500 dollar waard is, mocht lenen. "Ze snapt niet waarom de juwelier naar de politie stapt.

Lindsay is gewend dat ze cadeautjes krijgt en die zijn vaak veel meer waard dan deze ketting", zegt een ingewijde tegen het Amerikaanse blad People. "En waarom zou ze een ketting stelen? Ze heeft al veel juwelen en heeft echt geen ketting meer nodig."

Het sieraad verdween op 22 januari uit een juwelierszaak in Los Angeles. Mogelijk wordt Lindsay maandag al officieel aangeklaagd voor diefstal. Zo'n drie weken voordat de ketting verdween werd Lohan ontslagen uit de Betty Ford-kliniek.

Tijdens haar verblijf daar zou ze een vrouwelijke medewerker hebben mishandeld. Ook die zaak wordt nog onderzocht door justitie.

Grote gevolgen

Een veroordeling kan grote gevolgen hebben voor Lohan. De actrice zit nog steeds in haar proeftijd nadat ze in 2007 dronken achter het stuur kroop. Lindsay heeft vorig jaar twee keer in de bak gezeten omdat ze haar proeftijd overtrad.

Een rechter heeft haar gewaarschuwd dat ze bij de volgende overtreden zes maanden moet zitten. Als Lohan schuldig wordt bevonden aan diefstal, kan ze een celstraf van drie jaar krijgen. Ook voor de mishandeling riskeert ze een gevangenisstraf.