AMSTERDAM - Shia LaBeouf eindigde een avondje stappen zaterdagavond in een politieauto. De 24-jarige acteur bezocht met vrienden een kroeg en raakte betrokken bij een opstootje. Agenten kwamen tussenbeiden en sloegen LaBeouf in de boeien.

"Er was een woordenwisseling met een andere man en Shia kreeg een klap in zijn gezicht", vertelt de barkeeper aan entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Volgens de politie van Los Angeles zijn beide mannen in de boeien geslagen, maar waren ze na een kort gesprek met de agenten weer vrij om te gaan.

De andere man ontkent echter tegenover Radar Online dat hij ondervraagd is door de politie. De student vertelt dat hij een fan is van de Transformers-acteur en graag met hem op de foto wilde, maar dat zag LaBeouf niet zitten.

Buiten de bar kwamen de twee elkaar weer tegen, waarna de student LaBeouf uitmaakte voor homo. "Opeens rende hij op mij af en bedreigde hij me." Volgens de man grepen de uitsmijters en politie op dat moment in.

Geen aangifte

Naar aanleiding van het opstootje is geen aangifte gedaan, bevestigt een agent. Voor LaBeouf is het niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met de politie.

In 2008 werd hij in Hollywood gearresteerd wegens rijden onder invloed. Een paar maanden eerder werd hij in Chicago in de boeien geslagen wegens huisvredebreuk.