AMSTERDAM - Zsa Zsa Gabor kan haar verjaardag thuis vieren. De Hollywoodlegende, die zondag 94 wordt, mag het ziekenhuis op haar verjaardag verlaten.

"Ze is weer helemaal zichzelf", laat Gabors echtgenoot Frederic Prinz von Anhalt weten aan entertainmentsite TMZ.

Gabor werd dinsdag met spoed opgenomen omdat ze bloed en slijm ophoestte.

Zijden draadje

Volgens Von Anhalt had zijn echtgenote een 'zeer zware longontsteking' en hing haar leven aan een zijden draadje. Gabor sukkelt al maanden met haar gezondheid en ligt geregeld in het ziekenhuis.

Twee weken geleden liet ze haar rechterbeen deels amputeren omdat het lichaamsdeel begon af te sterven wegens een gebrekkige bloedsomloop.

Vruchten

Von Anhalt werd ook dit keer voor een moeilijke keuze gesteld. Gabor kon een zware antibioticakuur krijgen of aan de beademing worden gelegd.

Von Anhalt koos voor de eerste behandeling, en die heeft zijn vruchten afgeworpen. De infectie in Gabors longen is verdwenen en haar bloeddruk is weer normaal. Zsa Zsa ademt zelfstandig en is volgens haar man 'weer helemaal zichzelf'.

Happy Birthday

De Hollywoodlegende mag zondagochtend waarschijnlijk rond 11.00 uur lokale tijd naar huis. Maar niet voordat het verplegend personeel Happy Birthday voor haar heeft gezongen, verklapt Von Anhalt.

Zelf is hij van plan een grote verjaardagstaart voor Gabor te kopen.