AMSTERDAM - Robert Jensen en Radio Veronica zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Dat zegt de presentator in een filmpje op zijn website. Donderdag werd bekend dat Jensen per direct stopt met het presenteren van zijn ochtendshow.

Albert Verlinde verspreidde het gerucht dat Jensen zou zijn ontslagen. "Ik ben niet ontslagen", reageert Jensen vrijdag.

"Er werd gisteren door Kwalbert gemeld dat ik ontslagen zou zijn bij Radio Veronica. We zijn wel gestopt en ik zal precies vertellen hoe het is gegaan. Dit is het echte verhaal."

De 37-jarige Jensen keerde in augustus terug op de radio na een aantal jaren weg te zijn geweest. Na zes maanden komt er al een einde aan de samenwerking.

"Zij hebben besloten dat het voor hen slimmer is om terug te gaan naar een wat ouder concept, wat ze altijd deden. En daar pas ik gewoon niet zo goed bij", licht Jensen toe.

Jan Paparazzi

De presentator werd bijgestaan door zijn vaste sidekick Jan Paparazzi. "De mensen die leuk vinden wat wij doen, vinden de muziek op Radio Veronica niet zo leuk. En de mensen die die muziek leuk vinden, vinden mij niet leuk.

"En ik vind dat helemaal niet erg. Ik ben dan de eerste die zegt: jongens, daar pas ik niet goed bij. Dus zo zijn we eigenlijk uit elkaar gegaan. Ik heb het super gehad."