AMSTERDAM - Babette van Veen heeft het momenteel erg druk. Het combineren van Sterren Dansen op het IJs en haar andere werkzaamheden resulteren in een overvolle agenda. "Ik moet op mijn tenen lopen", zegt de actrice en zangeres.

"Ik vind het superleuk, maar het is een zware sport", zegt de 42-jarige Van Veen tegen Novum Nieuws over haar ervaring als deelneemster aan de SBS-show.

Ze schat zichzelf qua niveau in als 'een middenmoter'. "Maar het is voor de lol, hoor. Ik zou het hartstikke leuk vinden als ik nog een tijdje meekom."

De voormalige Goede Tijden, Slechte Tijden-ster viel tijdens de trainingen hard op het ijs. "Ik was gisteren bij de fysio en het viel wel mee." Ook andere Sterren Dansen op het IJs-deelnemers, onder wie Danny de Munk, zagen het ijs van dichtbij.

Concurrenten

Ze wrijft niet in haar handen als ze haar concurrenten onderuit ziet gaan. "Nee hoor, het is juist heel ongezellig zonder Danny. Het is balen als hij vanavond niet meedoet."

Van Veen is fanatiek actief op Twitter. Via dat medium kreeg ze na de breuk met echtgenoot Bas Westerweel veel steunbetuigingen van fans. Zij twittert op haar beurt regelmatig spreuken.

"Het is leuk om over iets te schrijven wat van toepassing is op je leven, iets waar je nu mee worstelt", legt ze uit. "Ik krijg er veel respons op."

Dag van het Vergeten Kind

Van Veen was vrijdag aanwezig in Safaripark Beekse Bergen voor de Dag van het Vergeten Kind. De Guusje Nederhorst Foundation wil met die dag, op de verjaardag van de overleden actrice, aandacht vragen voor kinderen die het minder goed hebben.

"Het is een bijzondere dag, die we groots willen vieren ter nagedachtenis aan Guusje."