AMSTERDAM - Britney Spears breekt record na record met haar nieuwe single Hold it Against Me, maar het nummer was aanvankelijk niet bedoeld voor de popprinses.

"We waren van plan het liedje aan Katy Perry te geven", onthult Dr. Luke, een van de producers van Hold it Against Me aan het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

"We kwamen tot de conclusie dat het geen nummer voor Katy is." Dr. Luke vertelt dat Hold it Against Me al een tijdje op de plank lag voordat Britney ermee aan de slag ging.

"Ik wilde zeker weten dat het niet op eerder door mij gemaakte nummers zou lijken. Ik ben ermee naar songwriter Billboard gegaan en hij heeft er een geweldig lied van gemaakt."

Niet klaar

Hold it Against Me staat op Spears' nieuwe album Femme Fatale dat op 15 maart verschijnt. Dr. Luke verklapt dat de 29-jarige popprinses nog flink aan de slag moet met haar zevende studioalbum. "We zijn nog lang niet klaar, we moeten de nummers nog kiezen. Op dit moment kan ik je niet eens vertellen welke liedjes de plaat zeker gaan halen en welke zeker niet."

De producer heeft er echter alle vertrouwen in dat de plaat op tijd af is. "Britney is heel snel", zegt Dr. Luke, die beweert dat Spears pas twee of drie keer de studio in is gedoken voor Femme Fatale.