AMSTERDAM - Nicole Kidman was helemaal kapot toen zij en Tom Cruise uit elkaar gingen. De 43-jarige actrice was bang dat ze nooit meer een nieuwe liefde zou tegenkomen.

"We hadden een geweldige relatie", vertelt Kidman in een interview met de Britse Marie Claire.

De actrice kwam door haar huwelijk met Cruise internationaal in de schijnwerpers te staan. "Ik wilde nooit per se beroemd worden, maar voor de liefde was ik overal toe bereid."

Kidman en Cruise trouwden in 1990 en adopteerden twee kinderen: de nu 18-jarige Isabella en 15-jarige Connor. In 2001 scheidde het paar. "Ik was erg beschadigd", vertelt Kidman. "Ik vroeg me af of ik ooit nog liefde zou kennen of zou gaan trouwen."

Moeder

De actrice trad in 2006 in het huwelijk met muzikant Keith Urban, met wie ze dochtertje Sunday Rose kreeg.

"Ik had nooit verwacht dat ik op mijn 41e nog moeder zou worden", vertelde Kidman, voor bekend werd dat ze nog een baby had gekregen via een draagmoeder. Faith Margaret kwam op 28 december ter wereld.

De moeite waard

Kidman geeft aan dat verliefdheid haar leven de moeite waard maakt. "Als ik verliefd ben, laat ik al het andere voor wat het is. Dan verandert alles." Ze vindt het dan ook geen probleem om met haar man in het landelijke Tennessee te wonen.

"Ik ben verschrikkelijk verliefd", legt ze uit. "Als je verschrikkelijk verliefd bent, maakt het niet uit waar je woont."