AMSTERDAM - Danny de Munk is pas over een maand weer de oude. Ondanks zijn zware knieblessure blijft de zanger hopen dat hij vrijdagavond gewoon op het ijs staat voor Sterren Dansen op het IJs. De Munk ging dinsdagavond tijdens een training hard onderuit.

"Het herstel zal zeker drie à vier weken duren", twitterde De Munk donderdag. "Dus ik hoop op een wonder morgen."

De 40-jarige zanger was volgens zijn manager donderdag wel aanwezig tijdens de training voor het schaatsprogramma van SBS, maar stond niet op het ijs. "Het is belangrijk dat hij in beweging blijft, dus hij is wel bezig met de trainer."

De Munk maakte dinsdagavond tijdens een training een harde smak op het ijs. De zanger kwam op zijn knie terecht.

Niets gebroken

Uit een ziekenhuisonderzoek bleek dat De Munk niets heeft gebroken, maar dat zijn knie zwaar is gekneusd. "Het is mijn binnenste knieband waar de beschadiging zit", vulde De Munk donderdag aan.

Ondanks de kwetsuur hoopt De Munk dat hij deel kan blijven nemen aan Sterren Dansen op het IJs. Vrijdag wordt de knoop in overleg met artsen doorgehakt. "Morgen gaan we beslissen of het mogelijk is te schaatsen door mijn knie goed in te tapen en pijnstillers. Ik hoop dat de fysio het 'onder de knie krijgt'."

Aangepaste kür

Als de zanger zijn kunstschaatsen onderbindt, wordt zijn kür waarschijnlijk aangepast. "De trainingen gingen voor de valpartij heel goed", vertelt zijn management.

"Er zitten een paar moeilijke liften in, maar zelfs die had hij al onder de knie." Of de liften sneuvelen, is nog niet bekend. De Munk gaf eerder aan dat vooral het buigen van de knie erg pijnlijk is.