AMSTERDAM - De carrière van Jennifer Aniston had heel anders kunnen lopen als ze een aanbod voor Saturday Night Live niet had afgeslagen.

De actrice verklapte aan Oprah dat ze ooit voor de sketchshow werd gevraagd, maar ze sloeg de baan af omdat ze de voorkeur gaf aan het toen nog onbekende Friends. Iedereen verklaarde haar destijds voor gek om haar keuze.

"We wilden Aniston graag hebben voor de show", vertelt haar tegenspeler in de film Just Go With It, Adam Sandler, die ook te gast was bij Oprah. Sandler maakte van 1991 tot en met 1995 deel uit van de cast van Saturday Night Live.

Sandler was erg enthousiast over de komst van Aniston, maar kwam er al snel achter dat de actrice bedankte voor het aanbod. "Ik herinner me dat ik zei: heeft ze nee gezegd? Gaat ze dat Friends doen? Wat is in godsnaam Friends? Dat is echt waar", lacht Sandler jaren later.

Gek

Aniston zei veel kritiek te hebben gekregen op het niet aannemen van de baan bij Saturday Nigt Live, dat al sinds 1975 wordt uitgezonden. "Ze zeiden: je bent gek", vertelt ze.

Friends liep van 1994 tot en met 2004 en werd een werldhit. De acteurs verdienden tegen het einde van de serie naar verluidt een miljoen dollar per aflevering.