AMSTERDAM - De strijd tussen Halle Berry en haar ex Gabriel Aubry wordt steeds grimmiger. De twee zijn verwikkeld in een voogdijzaak om hun 2-jarige dochter Nahla.

Een voormalige vriend en zakenpartner van Gabriel Aubry stelt dat het model Halle Berry na hun breuk bedreigde en racistische opmerkingen maakte, terwijl een andere bron Aubry juist prijst.

"Toen ze eenmaal uit elkaar waren, begon Aubry haar verbaal te bedreigen", vertelt een oude vriend aan het Amerikaanse blad People. Het 34-jarige model zou verder racistische opmerkingen hebben gemaakt tegen Berry.

"Hij is erg rancuneus." Een andere bron laat aan entertainmentsite TMZ weten dat Nahla woedeaanvallen kreeg als Aubry haar kwam ophalen voor een bezoekje.

Bewijsmateriaal

Anderen beweren juist dat het Berry is die haar woede niet kan beheersen. Aubry zou beschikken over e-mails, sms'jes en voicemails waarin de 44-jarige actrice flink tekeergaat.

"Ik vind dat Gabriel met deze informatie naar buiten moet komen", vertelt een bron aan Radar Online. "Maar dat doet hij niet in het belang van Nahla. Hij bewaart alles voor in de rechtbank."

De bron zegt zelf een deel van het materiaal gezien en gehoord te hebben. "Halle liet een vreselijke voicemail achter op zijn telefoon nadat ze hem met een andere vrouw had gezien." Het stel, dat een relatie had van vier jaar, was toen al uit elkaar. "Ze maakte hem en het meisje daarin voor van alles en nog wat uit."

Rol afgezegd

Aubry, die officieel wil worden erkend als Nahla's vader en de voogdij wil delen met Berry, bracht deze week een officiële verklaring naar buiten. "Gabriel is teleurgesteld in Halle's beslissing om hem valselijk en publiekelijk te beschuldigen." Hij wil de zaak verder niet bespreken in de pers.

Berry heeft vanwege de voogdijzaak haar rol in de film New Year's Eve afgezegd. De opnamen zouden deze week van start gaan. "Ze heeft geprobeerd de zaak vriendschappelijk op de te lossen met de vader van haar dochter", zei haar woordvoerder. "Maar hij werkt niet mee, dus moet Halle juridische hulp vragen."