AMSTERDAM - Britney Spears heeft iemand anders haar danspasjes laten uitvoeren in de clip bij haar nummer Hold It Against Me.

Dat beweren bronnen die betrokken waren bij de productie van de videoclip tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Britney, die zelf ontkent, zou de choreografie te moeilijk hebben gevonden.

Volgens ingewijden was regisseur Jonas Akerlund niet blij met Spears, omdat ze niet genoeg geoefend had op het dansje voor de clip.

Hij riep daarom de hulp in van Britneys vaste stand-in Allison Kyler. Spears en de gerenommeerde videoclipmaker zouden flinke ruzie hebben gemaakt, waarop de zangeres huilend de set verliet.

Getraind

Een woordvoerder van Britney ontkent het hele verhaal. "De beschuldiging is compleet onjuist. Britney heeft keihard gewerkt voor deze video. Ze heeft zes weken lang getraind. Britney en Jonas kunnen het goed met elkaar vinden."

Volgens de woordvoerder zullen de fans dat vanzelf wel zien zodra de clip uitkomt.

Lof

Akerlund, die onder meer de negen minuten durende clip bij het nummer Telephone van Lady Gaga maakte, toont overigens niets dan lof voor de 29-jarige popster.

"Britney heeft het geweldig gedaan. Aan het einde kreeg ik de dikste knuffel ooit van een artiest. Ik kijk ernaar uit om haar snel weer te omhelzen. Deze video wordt geweldig."