AMSTERDAM - Danny de Munk is dinsdagavond hard op het ijs gesmakt tijdens een training voor het programma Sterren Dansen op het IJs. Het is volgens SBS, dat de schaatsshow uitzendt, nog onduidelijk of de 40-jarige vrijdagavond op het ijs zal staan.

"Ik ben keihard op mijn knie gevallen! Dus thuis ijs erop", twitterde De Munk dinsdagavond. "Hoop dat de pijn en dikte morgen weg is."

Die hoop lijkt inmiddels vervlogen. De kwetsuur van de zanger, die binnenkort zijn presentatiedebuut maakt, is ernstiger dan gedacht. Een woordvoerder van SBS 6 laat weten dat De Munk foto's heeft laten maken in het ziekenhuis.

Uit het onderzoek bleek dat De Munk een zwaar gekneusde knie heeft. "Hij heeft gelukkig niets gebroken, maar omdat op een foto niet alles te zien is, moeten we echt de pijn en zwelling afwachten", vertelt de woordvoerder. "Mogelijk is er meer aan de hand."

Aangepaste kür

De Munk slikt zware pijnstillers slikt en kan voorlopig niet trainen, maar hoopt vrijdag toch te kunnen schaatsen. "Eventueel met een aangepaste kür."

De 40-jarige is niet de eerste deelnemer die hard onderuit gaat op het ijs. Monique Smit, het jongere zusje van Jan Smit, maakte vlak voor de eerste uitzending een smak.

De presentatrice en zangeres had last van haar rug nadat een rib van zijn plek schoot. Vrijdag stond ze met een aangepaste kür toch op het ijs.

Trainen

Smit heeft nog last van haar blessure, maar traint wel voor de show van vrijdag. "Vandaag weer veel last. Ik moet nu toch echt trainen aangezien we nog twee dagen hebben", twitterde Monique woensdagmiddag.

"Ze zal de komende weken nog last blijven houden van de blessure", weet de woordvoerder van SBS. "Haar dansen worden aangepast, ze kan bijvoorbeeld niet worden gelift."

Rib

Naast De Munk en Smit voelt ook Babette van Veen dat het ijsdansen je niet in de koude kleren gaat zitten. "Iemand moet nu echt die rib terug gaan duwen", twitterde de zangeres dinsdag.

"Niet ademhalen is ook geen optie." Volgens SBS vallen Van Veens kwetsuren mee. "Ze is een paar keer hard gevallen en daardoor wat stijf, maar kan gewoon blijven schaatsen."

Noodplan

SBS heeft geen noodplan klaar mocht er een BN'er uitvallen. "We hebben geen plan B. IJsdansen is te moeilijk om zomaar een andere bekende Nederlander in te schakelen. Bovendien kan dat niet meer, omdat we al werken aan de tweede aflevering. We moeten er dus even nog niet aan denken dat Danny vrijdag niet kan schaatsen."